Allan Simonsens kæreste: Man mister halvdelen af sig selv

Den 22. juni 2013 mistede Carina Lundbye Hansen på et splitsekund sin kæreste og faren til sin bare 1 år gamle datter. Den danske racerkører Allan Simonsen blev dræbt i en voldsom ulykke ti minutter inde i 24-timers løbet Le Mans, og efterlod hende i en tilstand af chok og sorg.

Her syv måneder senere står hun tilbage med ensomheden, men også med vilje til at se fremad og skabe et godt liv for sig selv og datteren Mie-Mai.

- Allan lærte mig at elske, og savnet er stadig kæmpestort. Selvfølgelig er der trælse dage, men der er også dage, hvor jeg er sammen med veninderne og griner. Jeg har besluttet, at jeg skal have lov til at være glad, ellers bliver jeg skør, fortæller Carina Lundbye Hansen til Dagens.dk.

LÆS OGSÅ: 2,3 millioner indsamlet til Allan Simonsens kæreste og datter

Hun ved, at kæresten ikke ønske, at hun ikke bare gravede sig ned derhjemme med sorgen.

- Jeg måtte gøre alt, hvad jeg ville for Allan, så det er 100 procent i hans ånd. Han ville aldrig begrænse andre, også fordi vi måtte give så meget, for at han kunne gøre det, han ville, fortæller hun.

Efter ulykken har Carina stået med mange forskellige praktiske udfordringer. Men det værste er stadig ensomheden.

- Man føler, man mister halvdelen af sin selv. Ensomheden står man alene med. Resten, det kan alle andre hjælpe med.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

Hun har også kæmpet med andre følelser siden ulykken.

- Jeg har været rigtigt bitter og sur. Jeg har prøvet at finde nogen at være vred på - om det var træet på banen eller Allan. Det er en del af processen, og det skal man give sig selv lov til. Jeg har været vred på Allan, for han efterlod jo også sin datter. Men han havde jo ikke været den samme, hvis han ikke gjorde det, han elskede så højt. Det havde vi aldrig kunne holde ham fra. 

Deres fælles datter på halvandet år har også været med til at hjælpe Carina gennem den værste periode i hendes liv.

LÆS OGSÅ: Carina og Mie-Mai sagde farvel til Allan Simonsen

- Mie-Mai hjælper mig, fordi hun har så meget brug for mig. Hun har 95 procent af skylden for, jeg er kommet videre, fordi hun stadig har brug for sin mor, mad og så videre. Forhåbentlig er jeg så kommet så meget igennem det, at jeg kan hjælpe hende, når hun en gang får brug for nogle svar.

Onsdag aften stod Carina Lundbye Hansen på scenen i Cirkusbygningen i København, hvor hun til Dansk Motorsport Awards fik overrakt pengene, som er indsamlet i "Allan Simonsen Mindefond." I alt 2,3 milloner kroner har Dansk Automobil Sports Union samlet ind til hende og datteren.

Rystende nervøs holdt hun en tale for den fyldte sal.

- Jeg fortalte dem, at Allan ville have været stolt. Det betyder meget, at det er i hans ånd. Det viser, at rigtig mange mennesker holdt af ham og respekterede ham for det, han elskede at gøre - og som vi også gav ham plads til.

Nu begynder hverdagen for alvor for Carina og datteren Mie-Mai. De bor stadig i parrets hus i Sallinge på Midtfyn, og Carina arbejder som tjener. Hun har ingen planer om at ændre på det lige foreløbigt.

LÆS OGSÅ: Allan Simonsens kæreste: Mit liv er gået fuldstændig i stå

- Jeg håber bare, jeg får et stille og ro liv med arbejde og min datter. Jeg kan ikke se nogen grund til at ændre på det lige nu. 

Dagens Gossip