Alverdens storbyer kom ind i 2014 med festfyrværkerier

På Times Square i New York lød der høje glædesudbrud og mangefarvet konfetti sneede ned over pladsen, da over en million mennesker så storbyens berømte krystalkugle blive sænket for at markere de sidste sekunder af 2013 og begyndelsen på 2014.

Den amerikanske højesteretsdommer Sonia Sotomayor aktiverede den mekanisme, som sendte den 5500 kilo glitrende kugle nedad mod pladsen, mens Frank Sinatras "New York, New York" lød ud fra kæmpemæssige højttalere.

Folkemængden fik også direkte hilsner fra Den Internationale Rumstation, da tre astronauter dukkede op på gigantiske storskærme for at ønske godt nytår.

Senere gik San Francisco og Los Angeles på vestkysten ind i 2014 som nogle af de sidste storbyer. Tusindvis af mennesker var samlet for at se nattehimlen blive oplyst af fyrværkeri ved Golden Gate Broen i San Francisco.

I Los Angeles, der i mange år har været berygtet for helt at mangle et naturligt centrum for nytårsfestligheder, var mange tusinde samlet ved en udendørs kunst- og musikfestival i Grand Park.

Forinden havde en bølge af spektakulære festfyrværkeri braget og glitret over alverdens storbyer.

I Europa festede en stor mængde folk ved Brandenburger Tor i Berlin, mens hundredtusindvis stimlede sammen på Champs-Élysées i Paris.

I London blev det nye år tiljublet, da parlamentets klokketårn slog 12. Folk var samlet ved Themsen for at se fyrværkeriet ved det store pariserhjul London Eye.

Titusindvis af folk indtog også Uafhængighedspladsen i Ukraines hovedstad, Kijev.

Pladsen har på det seneste dannet rammen for protester mod regeringens beslutning om at vende EU ryggen til fordel for Rusland. Flere af de fremmødte på pladsen havde da også iklædt sig EU's flag.

I Dubai skete det med et rekordstort fyrværkerishow, hvor et glitrende show varede i seks minutter og strakte sig over 100 kilometer med fokus omkring verdens højeste bygning, den 830 meter højre Burj Khalifa.

Over to millioner mennesker var samlet på stranden Copacabana i Brasiliens største by, Rio de Janeiro. Her fejrede man indgangen til et år, hvor byen skal være vært for det kommende VM i fodbold.

De omkring 8000 indbyggere i østaten Kiribati i det østlige Stillehav var de første, som gik ind i 2014. Det skete klokken 11 tirsdag formiddag (dansk tid).

/ritzau/AFP

Dagens Gossip