Anders Breivik klager over fængselsforhold og truer med at sultestrejke sig ihjel

Massemorderen truer med at sultestrejke sig til døde og vil politianmelde Norges justitsminister Anders Anundsen. Det skriver norske Nettavisen.

I et åbent brev kalder Anders Breivik forholdene i fængslet for umenneskelige og forværrede.

Han er blandt andet utilfreds med at sidde i en isolationscelle 23 timer i døgnet, og han mener, at han har svært ved at passe sine studier under de dårlige forhold.

Anders Breiviks advokat Øystein Storrvik bekræfter, at han på sin klients vegne vil trække staten i retten for brud på menneskerettighederne. Han ønsker ikke at kommentere klagen i detaljer, men han siger, at Breivik 'i hvert fald ikke har fået det bedre'.

- Hans afsoningsvilkår kommer til at blive gennemgået i detaljer i forbindelse med, at han har sagsøgt staten, lyder det fra Storrvik.

Norges Justitsminister Anders Anundsen vil ikke kommentere Breiviks åbne brev.

- Det er vanskeligt for mig at kommentere enkeltindsattes afsoningsforhold. I øvrigt har jeg heller ikke læst brevet endnu, siger han til Nettavisen.

Breivik ønsker at politianmelde justitsministeren for grov mishandling gennem fire år.

Han beskriver blandt andet, at han i over to år har været indespærret i en isolationscelle med mindre end fem minutters menneskelig kontakt om dagen. Derudover hævder han at have haft besøgs- og brevforbud i fire år, og at han er blevet udsat for en lang række nøgenransagelser og håndjernspåsættelser.

Anders Breivik er i dag den eneste fange i Norge, der sidder på en afdeling med et særligt højt sikkerhedsniveau.

LÆS OGSÅ: Victoria har sendt 150 breve til Breivik: “Jeg kan ikke forestille mig at leve uden ham”

Dagens Gossip