Anja Andersen vil se mere selvtillid hos håndboldkvinderne

Skrevet af admin

14/12/2013

Dagens topnyheder

Der er alt for meget fokus på modstanderne og for lidt tro på egne evner på det danske kvindelandshold, der hidtil har skuffet ved VM i Serbien.

Sådan lyder analysen fra den tidligere verdensstjerne Anja Andersen, som gerne vil se mere rank ryg, fremskudt bryst og her-kommer-jeg-attitude fra de danske spillere.

- De har mange gange sagt, at de kun vil fokusere på sig selv og spille deres eget spil, og alligevel er de kommet til at gøre modstanderne bedre end sig selv, siger hun og giver et eksempel.

- I går inden kampen mod Brasilien hørte jeg landstræneren sige, at det er fifty-fifty, om vi vinder, og det er klart, det smitter også af på spillerne.

- Det er altafgørende at have en tro på egne evner, og når du har det, taler du heller aldrig om modstanderen, for det handler om fokus på egen udvikling. Det er det, der tæller mest.

- Danmark valgte at starte i en opstilling, der var lavet for at stoppe Brasilien, i stedet for at fokusere på det, de selv er bedst til, lyder det fra Anja Andersen.

Hun henviser til, at landstrænerduoen havde valgt at ændre på holdet, der ellers havde spillet en fornuftig kamp mod Serbien, men ændringerne faldt ikke heldigt ud, for danskerne kom katastrofalt dårligt fra start.

- Det var tydeligt at se, at de ikke troede på det inden, for ellers ville de også have kunnet komme tilbage i kampen, siger Anja Andersen og efterlyser større taktisk fleksibilitet.

- Trænerne skal turde gøre noget taktisk i forhold til deres eget hold, som vil overraske de andre. Lige nu regner de alle sammen med, at Danmark vil spille 6-0, siger Andersen, der var den store profil på det hold, der i 1997 vandt det hidtil eneste dansk VM-guld.

Om det nuværende landshold kommer på banen med ny tro på egne kvaliteter, vil vise sig i 1/8-finalen mod Montenegro, der er forsvarende europamester. Kampen starter 20.45 søndag aften.

/ritzau/