Anklager kræver 16 års forvaring af dansk sexkrænker for drab i Norge

En 51-årig dansk statsborger, der er tiltalt for drab i Norge, kræves idømt forvaring i 16 år af anklageren i sagen, skriver Bergens Tidende.

I sin procedure beskrev statsadvokat Trond Høvik danskeren som værende uden empati, i besiddelse af en urealistisk selvopfattelse og ude af stand til at kontrollere sig selv, og derfor ønsker han den 51-årige idømt en forvaringsdom, hvor han kan få psykiatrisk behandling. 

I Danmark står han bag flere sexkrænkelser af kvinder, og her blev han ligeledes dømt til psykiatrisk behandling, men det undgik han ved at rejse til Norge, hvor de ikke var bekendt med den 51-åriges fortid. 

Danskeren har tilstået drabet på den 35-årige kvinde, som han boede sammen med udenfor Bergen. Han tildelte hende 17 knivstik, mens hun vaskede op, fordi han ifølge sin egen forklaring fik et angstanfald. 

- Jeg blev blind af raseri, forklarede han i retten om den skæbnesvangre aften. 

Under retssagen er det kommet frem, at han efter sin ankomst til Norge har været i kontakt med politiet flere gange, fordi han har udsat sin nevø for vold, samt sin tidligere kone og en anden mand. 

Desuden er flere ansatte fra Betanien sygehus i Bergen, hvor den 51-årige dansker har arbejdet, kommet frem med anklager mod manden om overgreb, efter sagen mod ham er indledt. 

De sidste indlæg i sagen bliver ført i dag, hvorefter der vil falde dom mod danskeren. 

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip