Anklager: Mere fængsel til Stein Bagger for ny svindel

Det er en ligefrem anklager, som fredag har smidt fløjlshandskerne og procederer mod den dømte storsvindler Stein Bagger i Københavns Byret.

Her står Bagger tiltalt for underslæb og for at fungere som direktør, selv om han blev frakendt retten til det i 2009, da han blev idømt syv års fængsel for bedrageri for spektakulære 900 millioner kroner op til IT Factorys kollaps.

- Der er skærpende, at Stein Bagger igen begår kriminalitet. Det er også skærpende, at det er under afsoning. Retten må derfor udmål en straf til Stein Bagger på ikke under et års ubetinget fængsel, siger anklager Malene Rysgaard fra Bagmandspolitiet.

Den bredskuldrede 46-årige Stein Bagger sidder det meste af tiden og kigger ud i retslokalet med et tomt blik.

Sagen kredser om perioden fra efteråret 2011 og frem til november 2012, hvor han formelt var ansat som praktikant i et opbevaringsfirma i forbindelse med en uddannelse, som han tog under afsoningen af sin dom i IT Factory-sagen.

Ifølge Bagmandspolitiet, der har rejst tiltalen, fungerede praktikant Bagger reelt som firmaets direktør, selv om han ikke måtte.

- Det er fuldstændigt underordnet, om han har kaldt sig praktikant, eller hvad han har kaldt sig. Det afgørende er, hvilke opgaver han har varetaget, siger anklageren.

- Vi ved, at han blandt meget andet har haft en omfattende og meget detaljeret korrespondance med selskabets revisor og bogholder. På et tidspunkt skriver han ligefrem til revisoren, at det juridiske er hans afdeling, siger hun.

I sagen står også en 51-årig mand, RA, tiltalt. På papiret var han direktør i opbevaringsfirmaet, men bagmandspolitiet mener, at han blot fungerede som stråmand og derved dækkede over Stein Baggers forretningsaktiviteter.

Bagger har forklaret i retten, at han blot gjorde, hvad den 51-årige RA bad ham om.

- Men trods de mange mails, der indgår som beviser i denne sag, så er der ikke en eneste mail fra RA til Stein Bagger med instrukser, siger anklageren.

Den dømte storsvindler er ligeledes tiltalt for underslæb i forbindelse med praktikopholdet. Ifølge anklageskriftet solgte Bagger nemlig to trucks, som firmaet havde leaset, og scorede derved en gevinst på 250.000 kroner.

RA er efter anklagerens mening skyldig i skyldnersvig og underslæb for 7-800.000 kroner, ligesom han har medvirket til Baggers overtrædelse betingelserne i IT Factory-dommen.

Anklageren kræver RA idømt mindst ni måneders ubetinget fængsel.

/ritzau/

Dagens Gossip