Anmeldere: Klodset Lego-film ender som standardvare

Selvom hele universet og figurerne er lavet af de velkendte, danske Legoklodser, så er premierefilmen "Lego Filmen - Et klodset eventyr" skåret efter Hollywood-skabelon.

Mens filmen får ros for at være godt lavet, så er det småt med den kreativitet, som klodserne ellers står for, mener flere anmeldere.

Ekstra Bladets anmelder mener sågar, at Lego-grundlæggeren Ole Kirk Kristiansen ville vende sig i graven over at se, hvordan hans tanker om fri fantasi er endt som amerikansk metervare.

- Megen "fri fantasi" og "original kreativitet" er der ikke tilbage - allerhøjst et tamt og ordinært eventyr i 3D med et par computeranimerede Lego-figurer i centrum, skriver anmelderen, der giver to stjerner.

Det klodsede eventyr handler om bygningsarbejderen Emmet, der egentlig helst vil følge strømmen og bygge efter vejledning, indtil han fejlagtigt bliver udvalgt til helten, der skal forsvare Lego-universet mod en ond diktator.

Altså den velkendte kamp mellem det gode og det onde - og i denne film også mellem kreativitet og konformitet.

Under overskriften "middelmådig film, men genial reklame" uddeler Berlingske tre stjerner til filmen, som anmelderen mener ender som standardvare efter de sædvanlige "Hollywood-skabeloner".

- Resultatet er enhver marketingafdelings våde drøm inden for product placement, lyder det i Berlingske.

Jyllands-Posten giver ligeledes tre stjerner og hæfter sig også ved filmens reklameelement.

- Filmen emmer af "registreret varemærke", og derfor overgiver man sig aldrig helt til den, skriver anmelderen.

Mere begejstret er Politiken, der giver fire hjerter, og mener, at filmen hæver sig hen mod slutningen.

BT's anmelder havde bange anelser om filmen, men overgiver sig helt til klodsuniverset og skriver, at hans "bekymring for "hollywoodisering" af klodsuniverset gøres til skamme i dette ret så underholdende og skøre eventyr med mange lag".

BT giver filmen fem stjerner.

/ritzau/

Dagens Gossip