Arabisk koalition bebuder slut på våbenhvile i Yemen

Skrevet af admin

02/01/2016

Dagens topnyheder

Den Saudi-ledede koalition, som har bombet Houthi-bevægelsen i Yemen i ni måneder, annoncerede lørdag, at december måneds våbenhvile vil ophøre lørdag.

Siden den blev indgået 15. december, er den gentagne gange blevet overtrådt af begge parter, skriver SPA, det statslige nyhedsbureau, på det sociale medie Twitter.

- Lederskabet af koalitionen, som støtter legitimitet i Yemen, annoncerer slutningen på våbenhvilen i Yemen fra klokken 14, lyder det.

Houthi-oprørene, som modtager opbakning fra Iran, har gentagne gange fortsat med at "bombe beboere og dræbe og tilbageholde yemenitiske oprørere i byer, som er under deres kontrol", lyder det fra koalitionen.

Koalitionen er dog forsat opsat på at skabe "passende omstændigheder for at finde en fredelig løsning i Yemen".

Oprørene har intensiveret raketangreb over den saudiske grænse i de seneste dage, hvilket har fået koalitionen til at true med alvorlige repressalier.

Udtalelserne fra Saudi-Arabien kommer efter, at saudiske styrker har opfanget et missil, som blev affyret fra Yemen mod byen Abha sent fredag.

Affyringsstedet ligger i Yemen og blev hurtigt lokaliseret og ødelagt, lyder det.

Saudi-Arabien har indsat Patriot-missiler, som er designet til at opsnappe missiler fra Yemen, der er blevet affyret på næste daglig basis.

Siden operationen begyndte i Yemen er flere end 80, størstedelen soldater og grænsevagter, blevet dræbt i beskydningen og grænseoverskridende kampe i den sydlige del af kongeriget.

/ritzau/AFP