Armensk fodboldforbund trækker i land om matchfixing

Det sker med jævne mellemrum, at en klubpræsident eller anden fodboldboss er lige skarp nok i replikken i et interview, hvorfor han efterfølgende melder ud, at han er blevet misforstået eller fejlciteret.

I sidste uge vakte det opsigt, da formanden for det armenske fodboldforbund, Ruben Hayrapetyan, påstod, at flere spillere på Armeniens landshold bevidst havde spillet under niveau i den afgørende EM-kvalifikationskamp mod Albanien.

Hjemme i Jerevan tabte holdet klart 0-3 til Albanien, som dermed sikrede EM-billetten på bekostning af Danmark, og formanden sagde, at han ville finde beviser på forræderiet.

Derfor blev formandens udtalelser modtaget med forundring og spænding i Danmark, men nu trækker Armeniens fodboldforbund i land.

Hayrapetyan selv er ikke kommet med en officiel udtalelse siden anklagerne mod landets spillere, men til Ritzau skriver forbundets pressechef, Tigran Israelyan:

- Jeres information stammer sandsynligvis fra flere mediers misfortolkning i forbindelse med den udtalelse, FFA's (det armenske fodboldforbund) formand gav ved et møde mellem FFA-formanden og repræsentanter fra de armenske medier 25. november 2015.

Ifølge forbundets pressechef handlede Ruben Hayrapetyans udtalelser på mødet slet ikke om matchfixing. Formanden skulle angiveligt have sagt:

- Der skete et forræderi. Er det ikke forræderi, når man bærer landsholdstrøjen og har vores nationalsymbol på hjertet, men ikke viser nogen dedikation på banen, ingen vilje har til at spille eller simulerer en skade efter 15-20 minutters spil?

Det er dog ikke kun i Danmark, formandens udtalelser er blevet taget meget alvorligt. Tidligere mandag reagerede Armeniens landsholdsspillere i et åbent brev med en klar afvisning af beskyldningerne.

- Beskyldningerne er på ingen måder korrekte. De er fuldstændig usande. Vi har 100 procent tillid til alle spillere i truppen. Vi er overbeviste om, at vores opfattelse deles af hele truppen.

- Intet forræderi fandt sted, og hvis man leder efter det, vil man ikke lykkes med at finde det, skriver de ni landsholdsspillere, som har udfærdiget brevet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip