Astrid Krag er rystet over oplysninger om læge-chikane

Sundhedsminister Astrid Krag (SF) er skuffet over, at enkelte læger har forsøgt at forpurre opstarten hos den nye akuttelefon i Region Hovedstaden ved at foretage hundredvis af useriøse opkald.

- Jeg er rystet over oplysningerne om, at der er læger, som har medvirket til at forlænge ventetiden ved akuttelefonen for patienter med akut sygdom. Det hører ingen steder hjemme, siger ministeren i en udtalelse til Ritzau.

- Uanset om man er læge, sygeplejerske eller for den sags skyld politiker, som arbejder med sundhedsområdet, så bør det afgørende altid være, hvordan vi giver patienterne den bedste hjælp, mener hun.

Tidligere tirsdag oplyste Region Hovedstaden, at fire læger siden 1. januar tilsyneladende har foretaget 255 opkald til det nye 1813-nummer.

Sundhedsministeren understreger imidlertid, at disse relativt få opkald ikke kan forklare eller undskylde ordningens skrantende start, hvor borgere har måttet vente mere end en time på at få en læge i røret.

- Hovedstadens akuttelefon har oplevet problemer med for lang ventetid siden søsætningen. Det kan dog bestemt ikke forklares med chikaneopkald alene.

- Derfor er jeg tilfreds med, at regionen har drøftet udfordringerne med Sundhedsstyrelsen og nu også vedtager en handleplan, som skal sørge for, at det er muligt at komme hurtigere igennem på 1813, siger Astrid Krag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip