Atletikforbund tjekker russiske fremskridt efter skandale

Skrevet af admin

24/12/2015

Dagens topnyheder

Hvis Det Russiske Atletikforbund (Araf) igen skal være en del af Det Internationale Atletikforbund (IAAF), skal russerne leve op til en række skrappe krav for at komme ud af dopingafsløringernes skygge.

Og et hold fra IAAF får selv syn for sagen, når de til januar tjekker op på Ruslands fremskridt, skriver Reuters.

- Vi har fået et godt arbejdssamarbejde op at stå som fundament for fremtidige diskussioner og møder. Jeg ser frem til at besøge Moskva om tre ugers tid sammen med de andre medlemmer af IAAF's inspektionshold, siger Rune Andersen fra IAAF's hold i en skriftlig udtalelse.

Besøget vil finde sted fra 10. til 11. januar og er det første, siden skandalen begyndte at rulle.

Russerne blev for en måned siden suspenderet af IAAF, da en rapport fra Det Internationale Antidoping Agentur (Wada) afslørede årevis af systematisk doping i russisk atletik. Samtidig viste undersøgelsen svindel med at destruere positive prøver.

Efterfølgende sendte IAAF en liste til Araf med en række krav, der skal rydde op i russisk atletik.

- Vi har opstillet en række krav, som ikke efterlader nogen tvivl, sagde IAAF's præsident, Sebastian Coe.

- Rusland skal demonstrere verificerbare ændringer på en række punkter og gøre vores inspektionshold tryg i, at punkterne bliver overholdt permanent, sagde Coe.

Hvis det russiske forbund vil tilbage i det internationale selskab før OL i Rio næste år, skal kravene være opfyldt inden, skriver Reuters. I øjeblikket kan Rusland ikke stille med atletikudøvere til OL i august, men IAAF er altså muligvis parat til at ophæve suspenderingen, før legene begynder.

IAAF kræver blandt andet, at Rusland lever op til Wadas love og regler. Araf skal samtidig rydde op internt i organisationen, så alle direktører, officials og øvrige medarbejdere ikke har været involveret i dopingsnyd i fortiden.

/ritzau/