Avis: Riddersholm bliver ny AGF-træner

Skrevet af admin

06/12/2015

Dagens topnyheder

Det bliver den tidligere FC Midtjylland-træner Glen Riddersholm, som afløser Morten Wieghorst som ny cheftræner i AGF. Det erfarer Politiken.

Dagen efter fredagens AGF-sejr på 2-1 hjemme over de danske mestre fra FC Midtjylland i sidste efterårsrunde i Superligaen blev cheftræner Morten Wieghorst fyret.

Og Aarhus-klubbens ledelse menes ifølge Politiken at have udset sig Riddersholm som afløseren, der kan blive præsenteret allerede på et pressemøde søndag.

AGF-assistenttræner Bent Christensen er også blevet opsagt, og Politiken forventer, at Lars Friis, der stopper i FC Midtjylland ved årsskiftet, bliver assistent for Glen Riddersholm i AGF.

Lars Friis meddelte i begyndelsen af efterårssæsonen, at han ville stoppe i FCM efter årets sidste kamp.

Riddersholm har været et varmt navn i AGF længe, og Jan Schouby, sports- og chefredaktør for Århus Stiftstidende, er ikke i tvivl om, at Riddersholm bliver ny cheftræner i klubben.

- Jeg er sikker på, at AGF snart præsenterer Glen Riddersholm som ny cheftræner, siger Jan Schouby til Aarhus Stiftstidende.

- Glen Riddersholm er på mange måder et superfedt valg. Han vil kunne gå meget bedre i spænd med direktør Jacob Nielsen, end Morten Wieghorst kunne.

- Og med trænerskiftet kan man sige, at direktøren nu får mulighed for at sætte sit eget hold.

- Med Glen Riddersholm får vi en mand, der kan kommunikere. Det er godt for spillerne, at de får en træner, de kan tale med.

- Det er klart, at der kan blive lidt en kamp om rampelyset mellem Riddersholm og Jacob Nielsen, men mon ikke de finder ud af det, siger Jan Schouby.

Flere medier har været i kontakt med Riddersholm, som ikke ønsker at svare på spørgsmål om AGF.

- Jeg har ingen kommentarer til det. Jeg er ude af huset hele dagen. Er først at træffe søndag, lød det lørdag fra Riddersholm.

Han var i sidste sæson manden, der førte FCM til den første DM-titel i foråret, men han stoppede brat få uger senere.

Riddersholm begyndte som assisterende træner for Thomas Thomasberg i FCM og havde samme funktion under Allan Kuhn.

Da Kuhn forlod FCM, så rykkede Riddersholm ind i chefrollen i 2011.

43-årige Riddersholm, der et par år var ansat som U16- og U17-landstræner i DBU, har haft ansvaret for FCM-holdet i 141 superligakampe, og foruden DM-guldet i sæsonen 2014-15 har han været med til at vinde bronze to gange.

/ritzau/