Barcelona fejrer CL-avancement med kæmpesejr over Roma

Intet kan tilsyneladende stoppe FC Barcelonas fodboldmaskine i disse dage.

Efter den overlegne sejr over ærkerivalen Real Madrid i weekenden, gav catalonierne deres tilhængere endnu en forrygende oplevelse, da AS Roma tirsdag aften blev slået med 6-1 i Champions League.

Allerede inden dommerens første fløjt stod det klart, at Barcelona var klar til 1/8-finalerne i turneringen.

1-1-resultatet tidligere på aftenen mellem Bate Borisov og Bayer Leverkusen betød nemlig, at Barcelona var sikker på at besætte en af de to øverste pladser i gruppe E.

Det faktum så ud til at skrue endnu en tand op for spillehumøret hos Luis Enriques mænd.

Roma, hvor Luis Enrique sad i trænersædet i 2011 og 2012, blev blæst baglæns ud af Camp Nou i en voldsomt ensidig forestilling, hvor italienerne så ud til at miste modet i samme øjeblik, som Luis Suarez bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Da var der blot spillet et kvarter, og så var der slået dej op til en festforestilling med Suarez og Lionel Messi som de store entertainere.

Messi øgede til 2-0 med et fikst lob efter bandespil med Suarez, og uruguayaneren sørgede selv for 3-0-scoringen kort før pausen på en perfekt udført helflugter.

Roma var kommet på en umulig opgave, men gjorde det også alt for let for Barcelona ved at efterlade et stort bagrum bag forsvarslinjen.

Med simple kombinationer kunne catalonierne igen og igen overspille romerne, og i anden halvlegs første kvarter scorede først Gerard Pique og siden Lionel Messi, så stillingen nåede op på 5-0.

Neymar misbrugte et straffespark 13 minutter før tid, men Adriano bankede returbolden op i nettaget, og kort efter var det romernes tur til at kikse fra 11-meter-pletten.

Edin Dzeko sparkede svagt lige på Barcelona-målmand Marc-André ter Stegen, men tog hævn i kampens overtid ved at reducere til 1-6 på et hovedstød.

Trods afklapsningen har Roma dog fortsat i egne fødder, om holdet skal videre i turneringen.

En sejr på hjemmebane over Bate Borisov i sidste spillerunde vil række til avancement. Barcelona er sikker på at besætte førstepladsen i puljen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip