Barfoed om børnecheck: Regeringen skal respektere loven

Der er splittelse i den borgerlige fløj i Folketinget.

Mens Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, rækker hånden ud efter regeringen i sagen om børnechecken, så står De Konservatives leder, Lars Barfoed, parat med et forslag, der tvinger regeringen til at følge dansk lov i stedet for EU-retten i sagen om børnechecken.

- Vi har tirsdag efter tirsdag i statsministerens spørgetime kritiseret statsministeren for ikke at respektere den lov, der er gældende, og for ikke at ville tage det nødvendige opgør med kommissionen om, hvad der er gældende EU-ret, siger Lars Barfoed.

- Den naturlige konsekvens er derfor, at vi søger efter et flertal i Folketinget, så gældende lov respekteres, siger K-formanden med henvisning til det beslutningsforslag, som partiet vil fremsætte i denne uge.

Mens De Konservative holder fast sammen med de fleste af partierne i oppositionen, så har Lars Løkke Rasmussen sået tvivl om, hvorvidt Venstre vil stemme for forslaget fra De Konservative.

I et brev til Helle Thorning-Schmidt (S) har V-formanden blandt andet opfordret til, at de to finder en løsning om børnecheck. Barfoed var ikke taget i ed, før brevet blev sendt,

- Han (Løkke, red.) må jo selv vurdere, hvad der er rigtigst for Venstre, siger K-formanden.

- Vi kan ikke vide, om det er i strid med EU-lovgivningen. Jeg kan ikke afvise, at EU-Domstolen vil træffe en afgørelse, der går imod Danmark. Men gør den det, så må vi lægge det til grund, siger Lars Barfoed.

Han er dog klar til at komme til forhandlinger om børnechecken, hvis statsministeren inviterer.

- Vi vil under alle omstændigheder fremsætte beslutningsforslaget. Indkalder statsministeren til møde om sagen - så kommer vi selvfølgelig, siger Lars Barfoed.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip