Bayern-præsident skal i fængsel for skattesvindel

Fodboldklubben Bayern Münchens præsident Uli Hoeness har fået en dom på tre år og seks måneders fængsel for omfattende skattesvindel. Det har landsretten i München besluttet torsdag eftermiddag.

Den 62-årige Bayern München-præsident har snydt skattemyndighederne for 27,2 millioner kroner, svarende til mere end 200 millioner kroner.

Han havde selv appelleret for en mild dom, fordi han frivilligt har betalt en del af pengene tilbage.

Statsanklager Achim von Engel mente dog ikke, at Uli Hoeness havde lagt alt frem og heller ikke havde samarbejdet med myndighederne i tilstrækkeligt omfang.

Anklageren krævede tidligere torsdag, at den højt profilerede fodboldboss skulle i fængsel i fem og et halvt år.

Tidligere på ugen indrømmede Uli Hoeness skattefusk for 138 millioner kroner, men en efterforsker fra skattemyndighederne vurderede, at Hoeness nok nærmere havde snydt for 203 millioner kroner via en hemmelig bankkonto i Schweiz.

Sagen har været en af de mest omtalte skattesager i Tyskland nogensinde, og den har fået tusinder af skattesnydere til at betale penge tilbage.

Selv om Uli Hoeness i januar 2013 indrømmede skattesnyd for at undgå en straffesag, så har han ifølge skatteefterforsker Gabriele Hamberger - trods gentagne forespørgsler - ikke udleveret sine bankudskrifter før godt et år senere.

Først få dage før retssagens begyndelse modtog skattemyndighederne på en USB-stick oplysningerne fra Uli Hoeness.

Skatteefterforskeren oplyste allerede tirsdag i retten, at det beløb endda er lavt sat. Og det viste sig at være rigtigt, for der var tale om et endnu større millionbeløb.

Hoeness har tjent store summer på handel med værdipapirer. Nogle år har han ifølge Gabriele Hamberger tjent op mod 225 millioner kroner på aktiemarkedet.

Uli Hoeness optrådte for Bayern Münchens fodboldhold i gennem 1970'erne og blev siden manager i klubben. I de seneste år har han været præsident for den store tyske klub.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip