Bladhus ransaget i forbindelse med Se og Hør-sagen

Skrevet af admin

17/06/2014

Dagens topnyheder

En dommer har tirsdag eftermiddag pålagt Aller Media at udlevere materiale til efterforskningen af Se og Hør-sagen. Kort efter ransagede politiet mediehuset, skriver Ekstra Bladets netavis.

Aller Media har hidtil nægtet at udlevere materialet, der blandt andet består af harddiske og mobiltelefoner, med kildebeskyttelse som begrundelse.

Det fik politiet til at gå til domstolene for at få materialet udleveret, og ved et lukket retsmøde tirsdag har dommeren altså ifølge eb.dk besluttet, at Aller Media skal udlevere materialet.

Hos Københavns Vestegns Politi siger en meget fåmælt politiinspektør, Bent Isager-Nielsen, til Ritzau, at han ikke har nogen kommentar til Ekstra Bladets oplysninger.

- Retsmødet er foregået for lukkede døre, så det kan jeg ikke udtale mig om, siger han og fortsætter:

- Vi har under efterforskningen kontinuerligt foretaget mange afhøringer og ransagninger, og vi har rejst en række sigtelser, men derudover har jeg ingen kommentarer.

Skandalen om Se og Hør begyndte at rulle i slutningen af april, da den tidligere journalist på bladet Ken B. Rasmussen udgav nøgleromanen "Livet, det forbandede".

Heri fremgik det, at Se og Hør havde en såkaldt tys-tys kilde, der var ansat hos IBM, hvor han udførte opgaver for forløberen til Nets. Samtidig fodrede han ugebladet med oplysninger om, hvor de kendte og de kongelige brugte deres kreditkort.

Siden har politiet sigtet Aller Media samt en stribe personer. Det drejer sig blandt andet om Ken B. Rasmussen, en anden journalist på Se og Hør samt tys-tys kilden.

Desuden er tre tidligere chefredaktører sigtet - blandt dem Henrik Qvortrup, som måtte forlade sit job på TV2 som følge af skandalen.

Sideløbende med politiets efterforskning har Aller Media iværksat sin egen undersøgelse af sagen under ledelse af advokat Henrik Stagetorn. Den skulle ligge klar ved udgangen af måneden.

/ritzau/