Blair tror en afstemning om et frit Skotland er tæt på

Den tidligere britiske premierminister Tony Blair tror, at det britiske nej til EU vil skabe et pres for en ny folkeafstemning om et uafhængigt Skotland.

- Det er en beslutning, som vil få enorme konsekvenser, siger han til tv-stationen Sky om resultatet af EU-afstemningen.

- Man vil få et øget pres for en ny folkeafstemning i Skotland under helt andre omstændigheder end den tidligere folkeafstemning (i 2014) blev holdt under, mener den tidligere Labour-premierminister.

Han tror, at mange vælgere vil opleve, at deres nej til EU ikke vil løse mange af de konflikter, som globaliseringen dybest set har skabt.

- Dette er tragedien i det. Det, som vi vil opleve i de kommende dage og uger, det er netop, at hvad folk troede var et svar på disse problemer, ikke i virkeligheden er et svar overhovedet, lyder hans vurdering.

55 procent af skotterne afviste ved folkeafstemningen i 2014 uafhængighed, mens 45 procent var tilhængere.

Ved folkeafstemningen torsdag stemte 62 procent af de skotske vælgere for at blive i EU, mens kun 38 procent var imod. Det samlede resultat for Storbritannien viste, at 52 procent ønskede at forlade EU, mens 48 procent ville blive i det europæiske samarbejde.

Skotlands førsteminister, Nicola Sturgeon, sagde tidligere fredag, at hun vil arbejde hårdt på at holde Skotland i EU. Det kunne blive oplægget til en ny folkeafstemning om uafhængighed.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip