Blodig afsløring: Derfor bliver du presset, når du ser blod

Måske bliver du selv dårlig ved synet af blod, eller også kender du nogen, der dejser omkuld, når bloddråberne pibler frem. Det er et ganske udbredt fænomen, men hvorfor reagerer vi sådan?

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information 

Ifølge Søndagsavisen er det en fobisk reaktion, der får os til at besvime eller føle, at vi skal besvime. Denne angst for blod kaldes for hæmofobi eller blodfobi.

Ved andre angstfobier får du stigende blodtryk, og kroppen fyldes med adrenalin. Men ved hæmofobi daler dit blodtryk faktisk, og det betyder, at der ikke kommer nok blod til hovedet. Og så har man balladen med svimmelhed og besvimelse.  

Netop fordi hæmofobi er anderledes end andre fobier, adskiller behandlingen sig også fra andre fobier. Det bedste råd er, at du spænder musklerne og bliver ophidset. På den måde får du blodomløbet i gang igen. Mens man ved andre fobier skal prøve at få personen til at slappe af.

Næste gang du står ansigt til ansigt med bloddråber, og du mærker svimmelheden kradse, skal hovedet nedad, benet opad, og så skal du drikke rigeligt med vand. Endelig skal du også prøve at huske dig selv på, at fobier er inde i hovedet, og derfor skal de konfronteres, lyder Søndagsavisens gode råd. 

 

 

Dagens Gossip