Brasiliansk politi advarer turister mod "helvede" forud for OL

"Velkommen til Helvede", lyder det på nogle af de bannere, turister mandag bliver mødt med ved ankomsten til Rio de Janeiros største lufthavn en måned inden De Olympiske Lege går i gang i Brasilien.

Mandag strejkede politibetjente og brandmænd i protest mod, at de ikke har fået løn, og at flere end et halvt hundrede betjente har mistet livet i Rio de Janeiro siden nytår.

På gulvet i lufthavnen lå mannequindukker iklædt politiuniformer, som symboliserede de godt 50 betjente, der er dræbt i tjenesten.

Betjentene holdt et banner med teksten:

- Velkommen til helvede. Politi og brandfolk får ikke løn, og enhver, der kommer til Rio de Janeiro, er ikke i sikkerhed.

Omkring en halv million mennesker ventes at komme til Brasilien i forbindelse med OL, der indledes 5. august.

- Vi er her for at viser borgere og turister fra hele verden, hvordan virkeligheden er i Brasilien, siger politibetjent Alexander Neto på 56 år.

- De er blevet snydt, og vi er også blevet snydt. Man må forstå, at der ikke er nogen offentlig sikkerhed, siger han.

Politiet i Rio begyndte deres demonstrationer i sidste uge, blandt andet i lufthavnen. De klager over, at de ikke har fået løn i flere måneder, fordi delstaten Rio er på randen af bankerot.

I sidste uge kom der en nødbevilling fra de føderale kasser. Det burde betyde, at politifolkene og andre offentligt ansatte begynder at få løn mandag, skriver brasilianske aviser.

Fra flere sider har der været for, om brasiliansk politi kan sørge for sikkerheden for de mange OL-gæster, der ventes at ankomme til Brasilien i løbet af de kommende uger.

Antallet af drab er i første kvartal steget med 15 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Andre former for kriminalitet som tyveri og røveri er også i stigning.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip