Brasilien gør klar til skæbneafstemning om Rousseff

Mere end et årti med venstrestyre i Brasilien kan blive brudt, hvis Senatet onsdag stemmer ja til at stille præsident Dilma Rousseff for en rigsret.

I et sidste forsøg på at stoppe processen havde Rousseff henvendt sig til den brasilianske højesteret, som dog ikke kommer hende til undsætning.

Domstolen har også tidligere afvist at suspendere den proces, der kan føre til en rigsretssag mod hende.

Debatten i Senatet blev indledt klokken 15 dansk tid. Afstemningen skal efter planen finde sted klokken 19 lokal tid, hvilket er ved midnat dansk tid.

Alle 81 medlemmer af Senatet har mulighed for at bidrage til debatten inden afstemningen, som derfor først ventes at finde sted sent.

Allerede inden Senatet samledes, havde et flertal af politikerne givet til kende, at de vil stemme for at stille Rousseff for en rigsret.

Det vil i så fald indebære, at Rousseff automatisk udelukkes fra præsidentposten og erstattes af vicepræsident Michel Temer.

- Jeg vil kæmpe med al min styrke og bruge alle tilgængelige midler, sagde Rousseff tirsdag.

Rousseff anklages for på ulovlig vis at have sikret sig finansiering til sit budget i 2014, før hun blev genvalgt til posten.

Anklagen lyder, at hun har hentet penge fra statsbanker til at fylde huller i budgettet. På den måde har hun ifølge kritikerne sminket på sine politiske bedrifter.

Selv om al fokus i Brasilien lige nu er på den såkaldte Petrobras-skandale, der handler om korruption i regeringen og det brasilianske parlament, så er det ikke en del af anklagen mod præsidenten.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip