Britisk nejkonge til Danmark: Følg os ud af dødsdømt EU

Den Europæiske Union er død, og Danmark bør skynde sig at følge efter briterne og forlade EU.

Sådan lyder det fra Nigel Farage, medlem af Europaparlamentet og leder af det EU-kritiske britiske parti Ukip.

- Der er ingen fremtid i EU. Det er dødt, færdigt, det er slut. Den Europæiske Union er færdig, den fungerer ikke, siger han og giver Danmark et råd:

- Vi har haft æren af at gå først. Følg os ud, tag jeres uafhængighed, jeres demokrati, jeres farvande og jeres stolthed tilbage. Lad os arbejde med et Europa, hvor vi handler og arbejder sammen, og hvor vi er tæt sammen, men ikke er én politisk union, siger Farage.

Nigel Farage førte an i den britiske nejkampagne op til folkeafstemningen i torsdags, som endte med, at et flertal af de britiske vælgere stemte for at forlade EU.

Ukip-lederen deltog tirsdag i et hasteindkaldt møde i Europaparlamentet, hvor også EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker holdt tale.

- Hvorfor er du her?, spurgte kommissionsformanden henvendt til Nigel Farage, der som altid havde et britisk flag, Union Jack, stående på bordet foran sig.

- Du kæmper for exit. Det britiske folk stemte for exit. Jeg er overrasket over, at du er her, sagde Juncker.

Da Nigel Farage senere afbrød Junckers tale med klapsalver, da resultatet af den britiske folkeafstemning blev nævnt, sendte Juncker en reprimande i Ukip-lederens retning.

- Det er sidste gang, du klapper her, sagde han.

Da Nigel Farage selv fik ordet, fortalte han Europaparlamentet, at han havde fået det sidste ord, efter at Storbritannien trodsede EU-chefers advarsler og stemte for at afslutte forholdet til EU.

- Er det ikke morsomt? Da jeg kom her for 17 år siden og sagde, at jeg ønskede at føre en kampagne for at få Storbritannien til at forlade EU, så lo I alle sammen af mig. Men det er ikke jer, der ler nu, sagde Farage.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip