Britisk politiker i kritisk tilstand efter overfald

Skrevet af admin

16/06/2016

Dagens topnyheder

Det britiske parlamentsmedlem Jo Cox er i kritisk tilstand, efter hun torsdag blev skudt og stukket ned. Det bekræfter kilder i Labour-partiet over for Sky News.

Politiet i West Yorkshire oplyser, at der er foretaget en anholdelse i sagen. Flere britiske medier skriver, at en 52-årig mand er anholdt for overfaldet.

Angrebet fandt sted tæt på Jo Coxs kontor i Birstall i West Yorkshire i det nordlige England.

Politikeren blev fløjet med luftambulance til Leeds General Infirmary. Bevæbnede betjente holder vagt uden for hospitalet, skriver tv-stationen BBC på sin hjemmeside.

- Klokken 12.53 i dag modtog politiet et opkald om en hændelse på Market Street, Birstall, hvor en kvinde i 40'erne havde fået alvorlige skader og er i kritisk tilstand, skriver politiet i en opdatering, som altså ikke umiddelbart bekræfter navnet på offeret.

- Bevæbnede betjente var til stede, og en 52-årig mand er anholdt i området, meddeler britisk politi.

Et øjenvidne siger til nyhedsbureauet Press Association, at Cox havde blandet sig, da der opstod håndgemæng mellem to mænd. Ifølge vidnet tog den ene mand en pistol op fra en taske og affyrede den to gange.

En tilsvarende beretning kommer via tv-stationen BBC, men oplysningerne er ikke bekræftet af politiet.

En mand i 50-års alderen blev ligeledes såret ved angrebet mod politikeren, oplyser britisk politi.

Den britiske premierminister, David Cameron, skriver i en besked på Twitter, at han er dybt bekymret over meldingerne om angrebet mod Jo Cox.

- Dybt bekymret over rapporter om, at Jo Cox er såret. Vores tanker går til Jo og hendes familie, skriver premierministeren.

Den 41-årige Jo Cox, der er mor til to, tilhører partiet Labour. Hun blev valgt ind i parlamentet sidste år.

Labours partileder, Jeremy Corbyn, siger i en første kommentar, at han er "dybt chokeret" over nyheden om angrebet mod Jo Cox.

/ritzau/