Britiske politifolk går fri efter drab på uskyldig

Ingen britiske politifolk bliver anklaget for et drab for 11 år siden på en uskyldig ung brasilianer, som de forvekslede med en mand, der blev jagtet efter et fejlslagent bombeangreb i London.

Det er resultatet, efter at Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol onsdag har fastslået, at der ikke er tilstrækkeligt med beviser til at dømme nogen af de politifolk, der var involveret i skyderiet.

Familien til den brasilianske elektriker Jean Charles de Menezes, der blev skudt syv gange i hovedet af politifolk i et undergrundstog i London 22. juli 2005, har tidligere fået udbetalt erstatning på grund af politiets fejl.

De har samtidig presset på for også at få retsforfulgt de politifolk, der skød den dengang 27-årige brasilianer, men det bliver ikke til noget.

- Beslutningen om ikke at retsforfølge nogen individuel politimand skyldes ikke svagheder i efterforskningen, statslig tolerance over for eller sammensværgelse om ulovlige handlinger, hedder det i afgørelsen fra domstolen i Strasbourg.

- Det skyldes derimod den kendsgerning, at en anklager efter en grundig undersøgelse har overvejet alle dele af sagen og konkluderet, at der ikke var tilstrækkeligt med beviser mod nogen individuel politimand til at føre en sag, hedder det i dommen.

Jean Charles de Menezes blev skudt, da han gik om bord på et undergrundstog på Stockwell-stationen 22. juli 2005.

Den uskyldige unge mand blev dræbt dagen efter, at der blev blev fundet fire ueksploderede bomber i tre undergrundstog og en bus og kun to uger efter, at fire selvmordsbombere dræbte 52 mennesker i Londons transportsystem.

Politiet overvågede den terrormistænkte etiopiskfødte Hussain Osman, men ved en fatal fejl forvekslede de ham med Jean Charles de Menezes, der boede i samme boligblok.

- De troede, at han var en selvmordsbomber, og derfor besluttede de at dræbe ham så hurtigt som muligt, forklarede Clare Montgomery, den britiske regerings advokat, sidste år menneskerettighedsdomstolen ifølge AFP.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip