Bueskytter misser OL-pladser: Kun spinkelt håb tilbage

Skrevet af admin

17/06/2016

Dagens topnyheder

Når OL-konkurrencen i bueskydning skydes i gang i august, bliver det sandsynligvis uden danske bueskytter, der ellers var med ved seneste OL i 2012.

Sådan ser det ud for de danske recurve-skytter, efter at de fredag var i aktion ved den sidste OL-kvalifikationsturnering i Antalya. De danske kvinder blev alle slået ud inden kvartfinalerne.

Dermed bliver de ikke blandt de seks bedste nationaliteter i turneringen, der får en OL-billet. De danske bueskytter har dog stadig en minimal chance for at sikre sig pladser alligevel.

Carina Rosenvinge og Anne Marie Laursen skød efterfølgende om placeringer, hvor de fik henholdsvis en 11.- og 12.-plads. De pladser kan teoretisk set drysse en OL-plads af sig, forklarer Allan Grønkjær, der er sportschef i Bueskydning Danmark.

- Nogle lande med OL-pladser har ikke skudt minimumkravet for at kunne deltage ved OL, og hvis ikke de når det inden for de næste to uger, så bliver de pladser givet videre. Det er derfor, man skal have placeringerne fra denne turnering helt på plads.

- Men den umiddelbare konklusion er, at det ikke er lykkedes at skaffe en OL-plads til Danmark, men der er stadigvæk et lillebitte håb, og det går vi efter, siger Allan Grønkjær.

Fredag nåede Carina Rosenvinge og Anne Marie Laursen i ottendedelsfinalerne, men de blev slået ud henholdsvis 2-6 og 0-6.

Den tidligere verdensmester Maja Jager måtte allerede i tredje runde slutte jagten på OL-billetter. Hun var i et dansk opgør mod Carina Rosenvinge, hvor verdensmesteren fra 2013 tabte med 3-7.

Danskerne kunne også allerede torsdag have sikret sig en holdplads ved OL, der desuden giver tre individuelle pladser.

Den chance kiksede danskerne dog, da de kvindelige skytter tabte i første runde til Ukraine, mens herrerne slet ikke kvalificerede sig til at spille om holdpladserne.

Herrerne skød også med om en individuel OL-plads fredag. Her nåede den bedste danske bueskytte dog ikke længere end anden runde, hvilket ikke var nok til at snuppe en plads blandt de fem bedste nationaliteter.

Ved seneste OL i London i 2012 havde Danmark et hold på tre kvindelige recurve-skytter med til OL. Her deltog blandt andre Maja Jager og Carina Rosenvinge.

/ritzau/