Buffalo ansætter NFL's første kvindelige fuldtidstræner

Skrevet af admin

21/01/2016

Dagens topnyheder

Buffalo Bills har skrevet historie. Holdet er blevet det første i den amerikanske fodboldliga National Football League (NFL) til at udnævne en kvindelig fuldtidstræner. Det skriver NFL.com.

Onsdag aften har holdet udnævnt Kathryn Smith som ny såkaldt quality control-special-træner. Netop den type træner har ikke så meget med spillerne på banen at gøre. Deres primære job er at analysere og aflevere rapporter til holdets træner.

Ikke desto mindre er Kathryn Smith den første fuldtidsansatte kvindetræner i NFL's historie. Og det glæder holdets cheftræner, Rex Ryan.

- Kathryn Smith har gjort et enestående arbejde i de seneste syv år, hvor hun har arbejdet stenhårdt, siger Rex Ryan ifølge Reuters.

- Hun har bestemt fortjent den her forfremmelse baseret på sin viden og sin dedikation. Og det er bare nogle af hendes fantastiske kvaliteter. Jeg ved ganske enkelt, at hun kommer til at gøre et fremragende arbejde i sin nye rolle, siger Rex Ryan.

Ryan siger ifølge Reuters, at han har rådført sig med Arizona Cardinals-træner Bruce Arians, der tidligere har hyret en kvindelig linebacker-træner til holdets træningslejr.

- Du kan se rundt omkring dig, hvor der er mange unge kvinder, der har stor succes inden for trænergerningen. Man indser, hvor stort det er for kvinder som Kathryn Smith og et hold som Buffalo Bills, siger Rex Ryan.

Buffalo Bills har måske brug for nye kræfter i sin trænerstab. Holdet formåede ikke at kvalificere sig til årets slutspil i NFL, selv om man inden sæsonen havde oprustet kraftigt. Holdet endte med otte sejre og otte nederlag.

/ritzau/