Bulgarien nedlagt: Andenpladsen åben for Olsen og co.

11/10/2013

Det danske landshold fik tidlig fredag aften en fremragende optakt til den vigtige VM-kvalifikationskamp mod Italien i Parken, da Armenien hjemme i Jerevan slog Bulgarien med 2-1.

Den armenske sejr betyder, at kampen om andenpladsen i gruppe B nu er åbnet op, så Morten Olsen og co. kan gå forbi Bulgarien med en sejr over Italien.

Andenpladsen er Danmarks eneste vej til VM nu hvor Italien er sikre på gruppesejren, og den kan udløse to playoff-kampe mod en toer fra en af de øvrige kvalifikationsgrupper.

Den armenske sejr var fuldt fortjent, da værterne tilspillede sig flere store chancer over for et bulgarsk hold, der desperat søgte udligningen.

Armenien bragte sig i front i slutningen af første halvleg, da Araz Ozbiliz sendte et følt frispark ind over muren og i mål til 1-0.

Scoringen ramte dobbelt hårdt for Bulgarien, der i samme sekvens blev reduceret til 10 spillere.

Bulgarerne pressede hårdt på for udligningen efter pausen, og selv om det gav masser af armenske kontramuligheder, så kom belønningen efter en times spil. Her bankede Ivelin Popov et frispark i mål til 1-1.

Meget tættere på sejren kom Bulgarien ikke, for kort efter blev holdet yderligere amputeret, da Svetoslav Dyakov fik sin anden advarsel for et klodset benspænd og måtte forlade banen.

Tre minutter før slutfløjt afgjorde den tidligere Randers FC-angriber Yura Movsisyan kampen, da han slap igennem og fik lobbet bolden over gæsternes målmand til 2-1.

Italien topper gruppe B foran Bulgarien med 13 point. Danmark med aktuelt 12 point kan gå forbi bulgarerne med en sejr over Italien i Parken senere fredag aften. Armenien har ligesom Danmark 12 point.