Cameron: Endnu uklart om USA har fået ram på Jihad John

Det er endnu usikkert, om den berygtede IS-bøddel Jihad John er blevet dræbt under et amerikansk luftangreb i Syrien, siger den britiske premierminister, David Cameron.

Cameron oplyser, at det amerikanske angreb var rettet mod Mohammed Emwazi, der er den militante britiske statsborgers rigtige navn.

- Vi kan endnu ikke være sikre på, at angrebet var en succes, siger premierministeren.

- Dette var en selvforsvarshandling, og det var den rette ting at gøre, siger han med henvisning til det amerikanske angreb.

Cameron mener, at det vil ramme IS "lige i hjertet", hvis det kan bekræftes, at amerikanerne har ramt målet.

Jihad John har siden sommeren 2014 med kniv skåret halsen over på flere britiske, amerikanske og japanske gidsler i Syrien. Henrettelserne er videofilmet og lagt ud på internettet.

Det amerikanske angreb fandt sted i Raqqa i Syrien torsdag, hvor IS har sit hovedkvarter.

Den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, siger, at det amerikanske forsvar fortsat er i gang med at analysere, om man har fået ram på Jihad John.

Han konstaterer i samme sammenhæng, at IS' "dage er talte".

Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, som gennem et netværk i Syrien indsamler oplysninger om kamphandlingerne og ofrene, siger, at en "britisk" leder af IS er dræbt under et amerikansk flyangreb mod Raqqa, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Men organisationen siger ikke, om den britiske statsborgere er Jihad John.

En amerikansk kilde blev tidligt fredag citeret for, at han sandsynligvis er død.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip