Centerchef om drabssigtet: Han burde ikke have været her

Den formodede gerningsmand til drabet på en 57-årig social- og sundhedsassistent - en mandlig beboer på det socialpsykiatriske bosted Center Lindegården - kæmpede med diagnosen paranoid skizofreni og var stærkt belastet af et misbrug.

Derfor var både personale og andre beboere på bostedet opmærksomme på, at han kunne være farlig, fortæller centerchef Birger Jacobsen.

- Han var visiteret hertil, men set i bakspejlet burde han ikke have været her, siger Birger Jacobsen.

- Han har ikke tidligere været voldelig, men han er før kommet med trusler.

Spørgsmål: Vil du kategorisere ham som farlig?

- Ja. Vi var alle sammen opmærksomme på ham, især fordi der var mistanke om, at der var en kniv. Det var både alle ansatte og også beboerne opmærksomme på, siger Birger Jacobsen.

Personalet havde et par dage før drabet opdaget, at den 30-årige beboer var i besiddelse af en kniv, som ikke var bostedets, men én han havde anskaffet udefra. Politiet fandt under en ransagning ikke kniven.

Den formodede gerningsmand trængte fredag aften ind til den 57-årige social- og sundhedsassistent, da hun befandt sig i medicinrummet, hvor han overfaldt hende med en 23 centimeter lang kniv.

Administrerende direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune Nina Eg Hansen fortæller, at der allerede i dag er meget fokus på personalets sikkerhed, og at alle ansatte har en overfaldsalarm. Alligevel skal proceduren ses efter i sømmene.

- Der går nu en intern undersøgelse i gang, siger Nina Eg Hansen.

- Alle er meget berørte af den frygtelige hændelse, og der vil være krisehjælp til personalet de næste dage.

I et grundlovsforhør i Retten i Holbæk lørdag har manden erkendt overfaldet.

Det oplyser anklager Kristian Kirk, Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2 News.

Han er blevet sigtet for drab og er blevet varetægtsfængslet indtil 14. april. Han skal tilbringe tiden på en lukket psykiatrisk afdeling og desuden mentalundersøges.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip