Cheføkonom kalder det ‘super nemme penge’: Kun få klik kan give dig flere penge på kontoen

Skrevet af Nicolai Haugsted

16/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ikke nok danskere benytter sig af metoden - men penge kan hurtigt rulle ind, afslører cheføkonom.

Dagens topnyheder

Med et par enkle klik kan danskere booste deres økonomi betydeligt ved at flytte deres opsparing til en højrentekonto.

Mybankers cheføkonom, Jens Hjarsbech Urhskov, har undersøgt potentialet i at skifte fra en traditionel lønkonto med lav rente til en opsparingskonto, der tilbyder langt mere i årlig renteindtægt.

"Det er super nemme penge. Man kan lige så godt gøre det, fordi det altså er nemt, og så får man trods alt lidt ud af at have penge stående fremfor at tabe penge ved at renten lige nu er under inflationen," forklarer Jens Hjarsbech Urhskov til B.T. om fordelene ved at skifte bankkonto.

Ved at sammenligne den typiske lønkonto, som har en rente på omkring 0,25 procent, med en opsparingskonto, der tilbyder op til 3,5 procent i rente, har Urhskov beregnet, at et beløb som 100.000 kr. kan indbringe en ekstra indtægt på 3.250 kr. om året ved et skifte.

Cheføkonomen pointerer dog, at hvis man vælger en opsparingskonto med høj rente, kan der være visse betingelser som en bindingsperiode.

"Det betyder så bare, at man ikke får lige så meget ud af det. Men er man i gang med at spare op til en rejse, man ved, man først skal afsted på om et år, kan man lige så godt låse pengene i et halvt eller et helt år og få en god forrentning af dem," rådgiver han.

Jens Hjarsbech Urhskov anbefaler generelt, at man flytter penge, man ikke umiddelbart skal bruge, til en konto med højere rente for at maksimere sin opsparing. For dem med en tidshorisont på mere end 3-5 år, foreslår han endda at overveje investering, som potentiel vej for yderligere økonomisk vækst.