Chelsea-pointtab åbner engelsk titelkamp op

28/12/2014

Argumentet om, at det tætte juleprogram i Premier League går ud over spilkvaliteten, blev søndag manet til jorden.

Topkampen mellem Southampton og Chelsea var intens, tempofyldt og underholdende og sluttede uden vinder efter 1-1.

Dermed holder Chelsea nytår på førstepladsen, men hvis Manchester City senere søndag slår Burnley hjemme, er City blot et point efter på andenpladsen.

Premier Leagues overraskende nummer fire, Southampton, mødte til kampen med to sikre sejre, og selvtilliden hos Ronald Koemans spillere skinnede igennem.

Foran hjemmepublikummet lagde Southampton optimistisk ud, hvilket udmøntede sig i føring ved Sadio Mané efter godt et kvarter.

Southampton snød Chelseas offsidefælde og i særdeleshed John Terry, så Mané fik frit løb ned mod Thibaut Courtois i målet.

Mané var helt koldblodig og løftede elegant bolden over den belgiske målmand til 1-0. Senegaleseren var næsten kontant udfordrende og skabte flere farlige situationer før pausen.

Første halvleg blev spillet i et utroligt højt tempo, og det var ikke til at se, at de to hold var i aktion for bare to døgn siden.

Hos Chelsea stod Eden Hazard stærkest i billedet. Han har vist fremragende form på det seneste og blev også manden, der lidt ufortjent udlignede til 1-1.

I tillægstiden til første halvleg brød han igennem i højre side, trak ind i banen, hvor han driblede sig forbi flere modstandere, inden han sendte bolden ind til udligning.

Hvis hjemmeholdet havde været en anelse bedre inden pausen, var Chelsea i markant overtag efter pausen.

London-holdet sad på spillet, men manglede ofte den sidste fart over for de hårdt kæmpende Southampton-spillere, der nu koncentrerede sig om at forsvare.

Efter 88 minutter fik Chelsea lidt mere plads efter udvisningen af hjemmeholdets Morgan Schneiderlin. Det gav et par gode muligheder, men Chelsea måtte nøjes med uafgjort.