Citys 10 mand giver Southampton en lille øretæve

30/11/2014

Manchester City er ny førsteudfordrer til førerholdet Chelsea i Premier League efter en udesejr over Southampton.

På mål af Yaya Toure, Frank Lampard og Gaël Clichy kunne de regerende mestre fra City søndag rejse hjem fra St. Marys med en 3-0-sejr.

Det var en retfærdig udgang på en ellers meget jævnbyrdig topkamp, hvor Southamptons værter til sidst måtte indse, at man endnu mangler en del i at matche ligaens bedste mandskaber.

De første minutter havde Citys mange stjerner initiativet, og det var noget uforståeligt, at ligatopscorer Sergio Agüero ikke blev tildelt et straffespark efter små 10 minutter.

Benene blev fejet væk under argentineren, der havde taget et skarpt træk forbi hjemmeholdets Jose Conte. I stedet for et straffespark blev Agüero præsenteret for en advarsel for "film".

Den målfarlige angriber tog revanche i begyndelsen af anden halvleg, da han lagde bolden skråt bagud til en komplet umarkeret Yaya Toure, der kunne nå at tage et fint tilløb, inden han tordnede gæsterne på 1-0. Skuddet snittede Southamptons Toby Alderweireld på vej mod mål.

Hjemmeholdet var dog ikke helt slået, og et kvarter før slutfløjt fik indskiftede Shane Long pillet bolden fra Yaya Toure midt på Citys banehalvdel.

Lynhurtige Long styrede mod mål, men blev væltet af gæsternes Eliaquim Mangala, der helt korrekt modtog sin anden advarsel og blev udvist.

Selv om tilskuerne sikkert forventede et sandt stormløb mod Citys mål i slutfasen, så kom gæsterne til nogle store chancer efter udvisningen.

10 minutter før slutfløjt slog veteranen Frank Lampard så til, da han modtog bolden fra Agüero på venstrekanten. Lampard tog et træk og lagde bolden ind til 2-0 helt ude ved stolpen.

Sergio Agüero nåede også at misbruge en friløber i slutfasen, inden argentineren lagde op til sin tredje scoring i kampen. Denne gang til Gaël Clichy, der ved bageste stolpe kunne sende bolden op i nettaget til 3-0.

Manchester City overtager med sejren andenpladsen fra Southampton og er seks point efter førerholdet Chelsea. Southampton har et enkelt point færre end City på tredjepladsen.