Clinton og Sanders lægger strategi for afgørende valgkamp

Hillary Clinton havde et halvanden time langt møde med sin demokratiske rival, Bernie Sanders, efter at hun formelt vandt tirsdagens primærvalg i regeringshovedstaden Washington D.C. - det sidste i kalenderen inden partikonventerne i juli.

Clinton og Sanders, der mødtes på et hotel i Washington, drøftede flere politiske emner - blandt andet mindsteløn. De erklærede sig begge tilfredse med drøftelserne.

Sanders har tidligere gjort det klart, at han vil samarbejde med Clinton om at slå Trump. Samtidig har han lovet sine tilhængere at kæmpe videre for at præge det demokratiske partis politiske dagsorden.

- Jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt, og jeg vil arbejde så hårdt, jeg kan, for at sikre at Donald Trump ikke bliver præsident i USA, sagde Bernie Sanders i sidste uge, hvor han også havde drøftelser med præsident Barack Obama om den videre valgkamp.

Vermont-senatoren Sanders har også sagt, at han vil arbejde for at ændre Demokraternes valgsystem.

- Tiden er mere end inde til fundamentale forandringer i Det Demokratiske Parti, lød det fra Sanders.

Resultatet i Washington D.C. har ingen større betydning, da Hillary Clinton allerede har de delegerede, som er nødvendige for at blive Det Demokratiske Partis kandidat.

Hendes føring over Donald Trump er i meningsmålingerne faldet siden sidste uge, viser den første Reuters/Ipsos meningsmåling efter skudmassakren i Orlando søndag.

I den seneste måling har Clinton en føring på 11,6 procentpoint. Hun står til at få 44,6 procent af stemmerne, mens Trump står til at få 33,0 procent. I den forrige måling fra Reuters/Ipsos i sidste uge førte Clinton med 13,0 procentpoint over Trump.

Primærvalgene tirsdag afsluttede en fase i en spektakulær og historisk valgkamp for både Demokraterne og Republikanerne, der heller ikke har flere primærvalg tilbage i kalenderen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip