Dårlig start ødelagde kampen for curlingherrerne

En første ende, der blev tabt med 0-4 var hovedårsagen til, at det danske curlinglandshold aldrig kom op i omdrejninger i OL-kampen mod Schweiz lørdag middag.

Danskerne opgav efter ottende ende ved stillingen 3-9 og er nu uden chance for at nå i semifinalen.

- Vi fik en dårlig start, og vi vidste, at Schweiz er gode defensivt. Vi prøvede at komme tilbage og måtte tage nogle chancer. Det lykkedes ikke, konstaterer den danske spiller Johnny Frederiksen over for TV 2.

- Måske var vi lidt for offensive i starten. Bagud med fire blev lidt for meget, for Schweiz er normalt et hold, vi spiller tætte kampe mod. Sådan nogle føringer sætter de ikke over styr, siger Johnny Frederiksen.

Den danske skipper, Rasmus Stjerne, mener ikke, at den tunge start skyldtes skuffelsen over det unødvendige nederlag til Storbritannien fredag aften.

- Vi har brugt meget energi på at komme oven på igen, og det var vi også kommet. Vi spillede vores chance, men vi havde nogle sten, der blev lidt bekostelige i starten.

- Det blev en svær kamp, og det var aldrig stolpe ind for vores vedkommende, siger Rasmus Stjerne til TV 2.

Nu venter to kampe mod Tyskland og Norge, som ikke får anden betydning end den samlede placering.

Semifinalechancen er væk. Femtepladsen, som var målsætningen, bliver også meget vanskelig at nå. Men danskerne skal spille for at få en værdig afslutning på turneringen, siger skipperen.

- Vi er nødt til at tage de sidste kampe alvorligt. Vi skal ud og vise, at tre års hårdt arbejde ikke har været spildt.

- Det er hårde lærepenge. Hvis man vil stikke snuden frem, skal man være klar på at få en over næsen.

- Men jeg synes jo, det er sjovt, selv om det lige nu er knapt så morsomt at være dansk curlingspiller ved OL, siger Rasmus Stjerne.

/ritzau/

Dagens Gossip