Danmark falder igen tilbage på Uefa-rangliste

De glade tider, hvor FC København gik videre fra gruppespillet i Champions League, og hvor en direkte Champions League-plads tilfaldt de danske mestre, er fortid.

På den seneste Uefa-rangliste er dansk klubfodbold dumpet ned som nummer 22. Det er tre pladser tilbage i forhold til den seneste rangliste.

Dermed kan Danmark konstatere, at klubholdene fra lande som Hviderusland og Israel gør det bedre i europæisk sammenhæng.

Det er denne rangliste - den såkaldte koefficientliste, som danner grundlag for tildelingen af pladser i Champions League og Europa League til de respektive ligaer, og det kan altså i sidste ende betyde færre danske hold i europæisk fodbold.

For bare et par år siden lå Danmark ikke langt uden for top-10 på listen, hvilket altså i to sæsoner gav direkte Champions League-deltagelse for henholdsvis FC Nordsjælland og FC København.

Det er klubberne fra hvert enkelt lands præstationer i en sæson i Europa, som danner grundlag for placeringen på listen, der medregner de fem seneste sæsoner.

Det betyder så, at den næste sæson, som forsvinder fra regnskabet, er 2010/2011-sæsonen, hvor Danmark leverede en god europæisk sæson, så en skuffelse i den kommende kan betyde yderligere fald næste år.

Det er fortsat Spanien, som topper listen.

Hver enkelt klubs præstationer opgøres også, og her fører Real Madrid også fortsat foran FC Barcelona.

/ritzau/

Dagens Gossip