Danmarks banemænd på isen er klar til OL-kvartfinale

18/02/2014

Det var en stor skuffelse for det danske ishockeylandshold, da holdet med et nederlag til Slovenien i Vojens sidste år gik kiksede OL-kvalifikationen.

Men selv om Slovenien blot er nummer 20 på verdensranglisten, så har holdet vist sig at være fuldt berettiget til at spille med blandt de 12 hold i Sotji.

Først ved at slå Slovakiet 3-1 i gruppespillet og senest tirsdag formiddag, da holdet klart og sikkert besejrede Østrig 4-0 i 1/8-finalen og dermed er blandt de otte sidste hold i turneringen.

Holdets store profil, NHL-spilleren Anze Kopitar, bragte slovenerne foran allerede efter godt fem minutters spil, og lidt senere gjorde Jan Urbas det til 2-0.

Østrigerne var dårligt kommet ud til anden periode, før den tidligere Herning-spiller Sabahudin Kovacevic øgede til 3-0, og så begyndte det efterhånden at se rigtigt svært ud for østrigerne.

En stribe dumme udvisninger gjorde ikke et eventuelt comeback lettere, og da man knap fire minutter før tid forsøgte sig med at tage målmanden ud til fordel for en markspiller, huggede Sloveniens Jan Mursak til og afgjorde kampen.

Det er første gang, at Sloveniens ishockeyhold deltager ved vinter-OL. Holdets bedste placering ved et A-VM er en 13.-plads.

Ved VM i Sverige og Finland sidste år sluttede slovenerne på en 16.- og sidsteplads efter syv nederlag og må derfor spille om oprykning senere i år ved B-VM.