Dansk firma fyrer 16 fastansatte: Ansætter polakker til 45 kroner i timen i stedet

Danmarks største blomstergartneri, PKM A/S, har fyret 16 af deres fastansatte på overenskomstmæssig løn og kort efter hyret polsk arbejdskraft fra et firma, der betaler 45 kroner i timeløn.

- Vi har udliciteret og overholder alle regler, lyder det fra gartneriet, ifølge Fagbladet 3F.

I september 2015 fyrede PKM 16 af deres omkring 200 fastansatte, og få dage efter ansatte de 25 polakker til 45 kroner i timen. En af de fyrede er den 47-årige 3F'er Aysen Sahin, der i maj 1998 blev ansat hos Gartneriet PKM, hvor hun arbejdede med stiklinger frem til sin pludselige fyring 14. september.

- Jeg blev helt chokeret, da vi fik fyresedlen. Det havde jeg ikke forventet efter alle de år. Jeg var meget ansvarlig over for firmaet, siger Aysen Sahin, der er af tyrkisk afstamning.

- Jeg var meget glad for mit arbejde. Vi følte, vi var som en stor familie. Vi var tæt på hinanden, siger hun til Fagbladet 3F. 

Gartneriet PKM begrundede hendes fyring med 'nedgang i produktionen og ændring af arbejdsopgaver'.

På Gartneriet PKM arbejder for tiden omkring 20 polakker, der er ansat i firmaet Artifex. Lønnen er 45 kroner i timen netto foruden logi på et hostel i Odense.

- Vi overholder alle de regler, der er omkring entrépriser. Og mere har jeg ikke at sige til det. Vi har lavet en udlicitering af et område, og det er sådan, det er. Jeg kan ikke se, at vi gør noget forkert i det, siger Jack Møller, direktør for Gartneriet PKM til Fagbladet 3F. 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip