Dansk Folkeparti vil støtte flygtningene i nærområderne

Dansk Folkeparti vil bruge langt flere penge på flygtninge i nærområderne, ligesom stats- og regeringscheferne blev enige om ved EU-topmødet i Bruxelles.

- Det er rigtigt, at EU får et andet fokus. Det er helt umuligt at forestille sig, at vi hvert år kan tage imod hundredtusinder af personer fra Mellemøsten og Afrika på permanent basis. Tilstrømningen er ganske enkelt for voldsom, siger Kenneth Kristensen Berth.

Han påpeger, at otte millioner syrere er internt fordrevet i Syrien, mens fire millioner er flygtet til Syriens nabolande, Libanon, Jordan og Tyrkiet, hvorfra de søger mod EU.

- EU kan ikke klare, at massive menneskestrømme permanent vælter ind i EU gennem Grækenland og Italien, siger Dansk Folkepartis EU-ordfører, Kenneth Kristensen Berth.

Folkevandringen destabiliserer EU. Når Tyskland i år modtager godt én million flygtninge, så svarer det til tre millioner mennesker, når hver flygtning henter sin kone og børn op ved familiesammenføring, påpeger han.

- Det er ikke en holdbar situation. Det kan intet land holde til, siger Kenneth Kristensen Berth.

Han vil skille flygtninge fra økonomiske migranter i store flygtningelejre. De skal ligge i nærområderne og ikke placeres i Grækenland og Italien, mener han.

- Vi vil gerne give et betragteligt bidrag til nærområderne. Men det forudsætter, at andre lande i området som Egypten og de arabiske golfstater også øger deres indsats, siger Kenneth Kristensen Berth.

Desuden kommer ikke kun syrere til Europa. De følges med afghanere, pakistanere og afrikanere, hvoraf mange er økonomiske migranter, ligesom mange arabere køber falske syriske pas, siger han.

- Det er svært at skelne. Det er ikke betryggende. Der er behov for at trække en grænse, siger Kenneth Kristensen Berth.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip