Dansk ishockeytræner er færdig i schweizisk topklub

Skrevet af admin

12/04/2016

Dagens topnyheder

Den danske ishockeytræner Heinz Ehlers er færdig i den schweiziske klub Lausanne HC efter tre sæsoner i udskiftningsboksen.

Under danskerens ledelse nåede Lausanne slutspillet i den bedste række i både 2014 og 2015, men efter at være gået glip af playoffkampene i denne sæson har klubben valgt at afbryde samarbejdet et år før tid.

- Lausanne HC takker Ehlers for engageret og godt arbejde med holdet, skriver klubben i en kortfattet meddelelse på sin hjemmeside, hvor begrundelsen for trænerskiftet lyder, at "klubben ønsker at gå i en anden retning".

I denne sæson nåede Lausanne frem til finalen i pokalturneringen, men tabte slutkampen med 1-4 til Zürich.

50-årige Heinz Ehlers har siden 2007 været cheftræner i forskellige schweiziske klubber efter at have indledt trænerkarrieren i AaB i den danske liga.

Han betragtes som et af dansk ishockeys største navne nogensinde. Som aktiv blev han i 1984 den første dansker, der blev draftet af en NHL-klub, da han blev udvalgt af New York Rangers.

Det blev dog aldrig til debut i Nordamerika for Heinz Ehlers, som til gengæld skabte sig en flot spillerkarriere i Sverige, Schweiz, Østrig og Tyskland.

/ritzau/