Dansk kortfilm endnu en gang med i Oscar-dysten

At være nomineret til en Oscar er lige så stort som at flyve til månen, fortæller den danske instruktør Anders Walter.

Hans kortfilm "Helium" er torsdag blevet nomineret til en Oscar. Det er hans første nominering.

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. En drøm, jeg ikke vidste, jeg havde, før vi blev shortlisted, siger instruktøren i en pressemeddelelse.

- Ikke, at jeg aldrig har skænket det en tanke, men mere at jeg ikke turde drømme så stort. Det syntes for uvirkeligt. Nu er vi nomineret, og jeg har faktisk lidt svært ved at forstå det, fortsætter han.

I "Helium" ligger drengen Alfred dødeligt syg på hospitalet. Han bliver gode venner med den excentriske rengøringsmand Enzo, og sammen udvikler de en magisk fantasiverden, Helium, som Alfred drømmer sig ind i.

Enzos historier bliver et tilflugtssted fra dagene på hospitalet, og det får Alfred til at genfinde glæden ved livet.

Selvom det er Anders Walters første nominering, er hans hjemland ikke ukendte med kategorien. Tre danske instruktører er tidligere kommet hjem med en Oscar for bedste kortfilm.

I 2010 var det Joachim Back med "De nye lejere", I 2003 Martin Strange-Hansen med "Der er en yndig mand" og i 1999 Anders Thomas Jensen med "Valgaften".

Thomas Vinterbergs film "Jagten" og filminstruktør Joshua Oppenheimers danske dokumentarfilm "The Act Of Killing" er også blevet nomineret til en Oscar.

Årets uddeling af den prestigefylde statuette finder sted 2. marts i Hollywood.

/ritzau/

Dagens Gossip