Dansk NHL-målmand sikrer sit hold endnu en succes

14/12/2014

Den danske NHL-målmand Frederik Andersen trådte sidste år ind i verdens bedste ishockeyliga med store skridt.

I denne sæson er han fortsat ad samme vej.

Lørdag reddede han 27 af 28 forsøg fra hjemmeholdet Winnipeg Jets, da Andersens Anaheim vandt 4-1 i Canada.

Hjemmeholdets scoring var kampens første midt i første periode, men efter den lukkede Frederik Andersen ned og blev kåret til kampens næstbedste spiller.

Det var 18. kamp i træk, Frederik Andersen indledte på mål, og hans foreløbig 27 kampe i denne sæson bliver kun overgået af en anden målmand, New Jerseys Cory Schneider.

Anaheim Ducks har nu vundet sine seneste syv kampe i træk og topper tabellen i hele NHL. Holdet har forladt det lune Californien for en stund og fortsætter sin rundtur i Canada med et møde i Toronto på tirsdag.

På Long Island var der lørdag også succes til Frans Nielsen og New York Islanders. Hjemmeholdet vandt 3-2 over Chicago og lukkede dermed ned for en stime med tre nederlag i træk.

Frans Nielsen var ikke involveret i Islanders' scoringer, men fik vanen tro masser af spilletid for hjemmeholdet.

Chicago Blackhawks kom til Long Island med sejre i de seneste otte kampe, men to Islanders-scoringer inden for 51 sekunder midt i tredje periode stoppede den stime.

De to tidligere Rødovre-spillere Mikkel Bødker og Jannik Hansen led begge nederlag lørdag.

Bødker og Arizona tabte hjemme med 3-4 til Minnesota Wild. Danskeren stod for oplægget til Arizonas udligning til 1-1 i første periode.

Jannik Hansen var også manden bag oplægget til Vancouvers enlige scoring i kampen mod New York Rangers i tredje periode. Men scoringen var kun et trøstmål, for New York-holdet førte med 5-0 og vandt 5-1.

Nordmanden Mats Zuccarello scorede to mål for gæsterne.