Dansk racerkører hjælper Porsche til VM-titler

Det var en stolt Michael Christensen, der i weekenden kunne se sin teamkollega Richard Lietz køre over målstregen efter sæsonfinalen i sidste runde af FIA World Endurance Championship på Formel 1-banen i Bahrain.

Parret, der i løbet af sæsonen har vundet VM-afdelingerne i Tyskland, USA og Kina, sluttede på femtepladsen i GTE Pro-klassen, der blev vundet af søsterbilen med de to franske Porsche-kørere Frédéric Makowiecki og Patrick Pilet.

- Vi havde fuld fokus på at køre bilen til målstregen og score de nødvendige point for at sikre Porsche tre VM-titler, siger Michael Christensen i en pressemeddelelse.

- Vores strategi i løbet var todelt. Vores søsterbil skulle jagte sejren i klassen, mens vi skulle være mere konservative i den første halvdel af løbet, fortæller han.

Resultatet betød, at Porsche, foruden teammesterskabet, vandt VM for konstruktører, ligesom østrigske Richard Lietz vandt kørernes individuelle mesterskab.

- Jeg vil gerne ønske min teamkammerat (Lietz, red.) et stort til lykke med mesterskabet.

- Han har i den grad fortjent det, og vi har sammen haft en virkelig fantastisk sæson i sportsvognsserien med tre sejre og en andenplads, siger Michael Christensen.

Danskeren kunne ikke selv lade sig hylde i kørernes individuelle VM-stilling, og det skyldes, at han missede anden afdeling i Belgien, da Porsche havde kaldt ham til et løb i USA.

- Jeg er meget tilfreds og stolt over min sæson. Målet har hele året været at vinde konstruktørernes verdensmesterskab til Porsche.

- Jeg slutter selv som nummer tre i kørernes stilling, hvilket egentlig ikke er helt ringe, når jeg tænker på, at jeg missede løbet i Belgien.

- Porsche har en virkelig lang og imponerende historie i international motorsport, og jeg er stolt af min andel i denne fortælling, siger han.

Porsche har forlænget aftalen med Michael Christensen, der fortsætter som fabrikskører hos det succesfulde hold i 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip