Dansk skuespiller Lisbeth Wulff: Vi skal lære at slappe af

Skrevet af admin

05/12/2015

Dagens topnyheder

Julen står for døren, og det samme gør julestress og gaveræs. Det er dog ikke kun i juletiden, at mange har en forestilling om, at alt skal være perfekt. Jagten på det - i hvert fald på overfladen - perfekte liv, foregår hele året rundt, og det kan til tider tage overhånd.

Det mener skuespillerinden Lisbeth Wulff, der står bag en ny tv-serie, der handler om fem venner i en madklub, der alle søger det perfekte liv, men der følger både udfordringer og sammenbrud med i pakken.

Den 43-årige skuespiller og manuskriptforfatter har i arbejdet med tv-serien taget fat på en ret aktuel problematik.

-  Hvorfor bliver så mange skilt, og hvorfor går så mange ned med stress? Det undrer jeg mig over. Altså vi er verdens lykkeligste land, men lykkepilleindustrien er også stor. Det kan jo ikke passe, siger hun.

 Den 43-årige skuespillerinde og manuskriptforfatter har selv et bud på, hvad det er, der går galt for mange voksne. Arbejdet og karrieren fylder for meget. Privatlivet er udfordret, fordi chefen altid har mulighed for at få fat på dig - ligegyldigt om ugekalenderen siger mandag eller søndag.

- Der hvor man egentligt burde få sin styrke fra, er i de nære relationer, og dem skipper vi til fordel for arbejdet. Og så går vi i stå som mennesker, for det er ikke nok. Vi bliver nærmest opdraget til, at karrieren er det vigtigste, siger hun og tilføjer:

- Det er jo ikke fordi, jeg synes, at vi alle sammen lever dårligt eller forkert, men vi bliver nødt til at kigge lidt mere på det her.

Derhjemme forsøger hun og familien at tage det roligt og ikke skrue forventningerne helt i vejret. Men hun erkender, at det til tider kan være svært ikke at blive revet med.

- Jeg synes faktisk, at vi derhjemme er ret gode til at være skide ligeglade med, om det hele er perfekt, men indimellem bliver man da fanget af den tid, man er i, og så bliver man lidt irriteret, griner hun.

Når Lisbeth Wulff har brug for et pusterum, går turen ud i sommerhuset med familien. Hun undrer sig ligeledes over, at flere også føler et behov for at præstere, når de holder fri enten ved at løbe et maraton eller skynde sig af sted til en yoga-time.

- Hold nu op og slap af. Det er ikke nødvendigt at præstere hele tiden. Jeg har nogle veninder, der efter en hård arbejdsdag stresser hen i et center for at stresse af med meditation og så stresser hjem igen. Man skal lære at koble fra og koble til, og det er svært, siger hun.

Juledramaet "Mens vi presser citronen", bliver sendt på DR2 i løbet af december. Det første afsnit løber over skærmen søndag den 6. december klokken 22.00.

Her får Lisbeth Wulff selskab af Peter Gantzler, Lærke Winther, Ellen Hillingsø og Rasmus Botoft.

/ritzau/FOKUS