Dansk spionchef frikender USA for at snage herhjemme

Mens adskillige europæiske statsledere beskylder den amerikanske efterretningstjeneste NSA for ulovlig overvågning, så frikender chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) USA for at spionere mod Danmark.

Det fremgår af FE's årlige trusselsvurdering, skriver Berlingske.

Ifølge efterretningstjenestens chef, Thomas Ahrenkiel, har FE "ikke noget grundlag for at antage", at Danmark er et mål for ulovlig amerikansk spionage, skriver avisen.

Mens FE ikke har nogen mistanke om amerikansk spionage, så er danske politikere og virksomheder udsat for spionage fra efterretningstjenester fra andre lande, fremgår det af vurderingen.

- Cybertruslen er en af de alvorligste trusler mod det danske samfund. Den kommer fra statslige eller statsstøttede aktører rettet mod danske virksomheder og politik, for eksempel rettet mod dansk politik i Arktis, siger FE-chefen til avisen.

- Men jeg kan slå fast, at vores trusselsvurdering ikke er rettet mod amerikanske efterretningstjenester, siger Thomas Ahrenkiel.

Bliv ven med Dagens.dk - Altid gratis nyheder og underholdning

FE sætter ikke navn på de lande, der udfører cyberangreb mod blandt andet Danmark.

Men Berlingske nævner, at Rusland er udpeget som et af landene med kapacitet til at spionere via internettet og gennemføre cyberangreb. Det samme gælder blandt andre Kina og Iran.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip