Dansk VM-debutant slår til i fraværet af feberramt Groth

Skrevet af admin

01/03/2016

Dagens topnyheder

Efter tre kedelige nederlag i træk vandt det danske bordtennislandshold omsider en kamp ved VM for hold i Kuala Lumpur i Malaysia.

Danmark besejrede tirsdag værterne fra Malaysia med 3-1 i kampe. Det var endda uden den bedst rangerede dansker, Jonathan Groth, der blev efterladt på hotellet med feber.

Til gengæld overraskede den 19-årige danske VM-debutant Tobias Rasmussen med imponerende optimisme og selvtillid og vandt hele to kampe.

- Det er fedt at være med til VM. Jeg nyder hvert sekund og suger til mig. Jeg har meget at lære, men dette her giver optimisme, siger Tobias Rasmussen i en pressemeddelelse.

Tobias Rasmussen vandt over både Muhammad Ashraf Haiqal og Chee Feng Leong med 3-0 i sæt.

Den sidste kamp blev vundet af Mikkel Hindersson, der bragte Danmark foran 1-0 med mindst mulig margin. Det blev til sejr på 3-2 i sæt over Chee Feng Leong.

Den danske træner Linus Mernstein er generelt tilfreds med holdets indsats.

- Jeg vidste, Tobias ville spille godt. Jeg vidste, han ville yde en stor indsats, men jeg er imponeret og tror, han kan blive meget bedre.

- Spillerne har fungeret som hold, og det er vigtigt for fremtiden, lyder det fra Linus Mernstein.

Det enlige danske nederlag blev Groths afløser Claus Schou Nielsen noteret for, da han tabte med 1-3 i sæt til Muhd Shakirin Ibrahim.

Danmark mangler at spille den sidste gruppekamp mod Frankrig, som afvikles onsdag.

/ritzau/