Dansk VM-stregspiller: Udskiftninger giver usikkerhed

Det danske angrebsspil ved håndbold-VM i Serbien har været af svingende kvalitet, og selv om der har været lyspunkter - som i onsdags mod Tyskland - er holdet kort efter faldet tilbage til den hakkende rytme.

Det så man særligt i kampen mod Brasilien fredag aften, der var et dansk tilbageslag, og derfor skal der tages en debat om Danmarks kampplan, når VM er overstået.

Sådan lyder opfordringen fra stregspilleren Mette Gravholt.

- Vi er så usikre på, om det, vi gør, er godt nok. Vi tænker: Hvad skal jeg gøre nu. Der skal ikke ret meget til, at vi ikke stoler på os selv og det, vi laver. Jeg ved helt ærligt ikke hvorfor, siger hun.

En gruppe af landsholdsspillerne er fortalere for, at man spiller mere "ud over stepperne". Sælger et par mål i forsvaret for i stedet at score flere i den anden ende.

Som man eksempelvis gør det i Tvis Holstebro, hvor Gravholt, Kristina Kristiansen og Ann Grete Nørgaard spiller til daglig.

Også FCM Håndbold har haft succes med masser af fart.

- De forsvars-angrebsudskiftninger, vi laver på landsholdet, giver noget usikkerhed. Det skal vi have kigget på - helt alvorligt. Det er svært at få flow i en kamp, når der skal skiftes så meget ud, forklarer Mette Gravholt.

- Det bliver meget: Nu dækker vi op, nu er vi i angreb. Det bliver ikke en håndboldkamp, der kører jævnt. Der er ingen sammenhæng, men den sammenhæng skal vi have fundet, så man føler, man er en del af det hele, siger hun.

Kampene mod Serbien, Montenegro og to gange Brasilien har resulteret i 22 danske mål eller mindre.

Det er for lidt, selv om forsvaret generelt har været velspillende.

- Den føling, der var ved EM sidste år, har vi på intet tidspunkt haft i år. Det hele har været hakkende, og det skal vi spillere og trænerne have fundet ud af, hvad vi gør ved, slår Mette Gravholt fast.

/ritzau/

Dagens Gossip