Danske bueskytter vinder guld og sølv ved compound-VM

Skrevet af admin

06/03/2016

Dagens topnyheder

Det danske kvindehold i bueskydning-disciplinen compound er ny indendørs verdensmester, efter at danskerne i finalen i Ankara slog Rusland efter omskydning.

Efter de første runder var stillingen 228-228, men da guld og sølv skulle fordeles i shootoff var Erika Anear, Tanja Jensen og Sarah Sönnichsen bedst og vandt 30-28.

- Vi er meget glade. Det var rigtig fedt at stå i en VM-finale med mange tilskuere, siger Sarah Sönnichsen i en pressemeddelelse fra Bueskydning Danmark.

- Det er ikke helt gået op for mig endnu, at vi har vundet VM-guld. Det kommer nok først i aften, når vi sidder med medaljen om halsen, siger hun.

Det var første gang, det danske kvindehold stod i en stor international finale.

Danmark havde mulighed for to gange VM-guld søndag, men Stephan Hansen, Patrick Laursen og Martin Damsbo kiksede i finalen mod Italien, som vandt 231-230.

Det var syvende gang i træk, at det danske herrehold stod i en medaljekamp, og resultatet er en gentagelse af præstationen fra seneste indendørs VM.

- Vi har skudt godt indtil finalen, men der koksede det lidt over. Måske blev det lidt for spændende. Vi følte, at vi sendte nogle gode skud af sted, men de ramte bare ikke midten, siger Stephan Hansen.

/ritzau/