Danske håndboldkvinder får hjemmebane i OL-kvalifikation

Danmark har netop afholdt VM i kvindehåndbold på hjemlig grund, og Dansk Håndbold Forbund (DHF) har nu allerede sikret sig endnu et værtskab.

Under VM lagde DHF billet ind på at blive vært for den OL-kvalifikationspulje, som Danmark er med i til marts, og DHF bekræfter i en pressemeddelelse, at man nu er blevet valgt som vært.

- Det Internationale Håndbold Forbund (IHF) har netop bekræftet, at det danske kvindelandsholds OL-kvalifikationspulje spilles på hjemmebane, skriver DHF.

Den besked glæder landstræner Klavs Bruun Jørgensen.

- Det bliver en fordel for os, at vi ikke skal til Rumænien eller Montenegro at spille. Jeg er derfor rigtig glad for, at vi har fået hjemmebanen, og jeg håber på en lige så fantastisk opbakning, som vi netop har set ved VM, siger landstræneren i meddelelsen.

Danmark er i pulje med Rumænien, Montenegro og Uruguay, og de fire nationer mødes 18.-20. marts på dansk grund om to pladser ved OL i Rio de Janeiro til sommer.

Ved det netop overståede VM tabte Danmark til både Montenegro og Rumænien, men det blev også til en sejr over Montenegro i de afsluttende placeringskampe, hvor montenegrinernes motivation lod en del tilbage at ønske.

DHF har også søgt om værtskabet for herrernes OL-kvalifikationspulje, men her er holdene endnu ikke kendt, hvorfor værtskabet endnu ikke kan placeres.

De danske herrer spiller EM i Polen i januar, og skulle det blive til dansk guld, så er holdet direkte kvalificeret til OL og slipper altså for en OL-kvalifikation.

/ritzau/

Dagens Gossip