Dansker i Nepal: Det har været et psykisk helvede

Turister skal blive væk fra Kathmandu, for byen er ramt af kaos.

Opfordringen kommer fra en dansk hotelejer, som huser rejsende i den nepalesiske hovedstad. Han fortæller, at der fortsat kommer gæster til den jordskælvsramte by.

- De sidste dage har været et psykisk helvede, skriver Thomas Tingstrup, indehaver af Tings Lounge Hotel, til Ritzau.

- Vores største frustration er, at der stadig ankommer turister - vi fik tre, der ankom i nat. Lige nu skriver vi til alle vores kommende gæster og beder dem blive væk.

Thomas Tingstrups hotel slap forholdsvist uskadt fra jordskælvet, som ramte Nepal lørdag. I øjeblikket fungerer hotellets generator, og der er adgang til vand, men hotelejeren frygter, at rent drikkevand snart er en mangelvare.

- Vi forventer store forsyningsproblemer, skriver han.

Det er især uvisheden om antallet af ofre for jordskælvet, der plager hotelejeren.

- En ting er ens utålmodighed, når man venter på noget glædeligt. Men forestil dig, hvordan det er at vente på noget - når det eneste, man ved, er, at det bliver slemt, skriver Thomas Tingstrup.

Mandag morgen har Thomas Tingstrup kørt omkring i gaderne i Nepals hovedstad. Dele af byen er kommet gennem jordskælvet uden de store skader, fortæller han, mens andre kvarterer er hårdt ramte.

- Flere områder i Kathmandu er stort set jævnet med jorden. Mit bedste gæt er, at der ligger mange begravede, skriver han.

- Jeg frygter, at dødstallet vil stige voldsomt, som tiden går, ligesom det var tilfældet efter jordskælvet i Haiti for år tilbage.

På hotellets hjemmeside har Thomas Tingstrup tilføjet billeder af skælvets ødelæggelser i Kathmandu. Bunker af murbrokker, tagplader, træ- og jernstolper spærrer mange gader, og væltede elmaster gør veje ufremkommelige.

- Seværdighederne er ødelagte, skriver hotelejeren.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip