Danskere køber computerspils-legenden bag Duke Nukem

Skrevet af admin

02/03/2014

Dagens topnyheder

Hvis man har spillet computerspil op gennem 1990'erne, så ringer navnet Duke Nukem formentlig en klokke.

Producenten bag spillet hedder Apogee Software og 3D Realms, og fremover kommer det amerikanske spilfirma til at ligge på danske hænder.

- Med købet har vi et mål om at styrke 3D Realms og beskytte den legende, som det er, siger Mike Nielsen, nytiltrådt administrerende direktør i Apogee Software og 3D Realms.

Mike Nielsen er ud over sin nye direktørposition også grundlægger af investeringsfirmaet SDN Invest og medejer af hjemmesiden Coolshop.dk.

Om grundlaget for købet af den amerikanske spilproducent tilkendegiver Mike Nielsen, at amerikanerne har været relativt inaktive på markedet de sidste 10-14 år.

- Men deres bagkatalog er ret stort med Duke Nukem, Commander Keen, Shadow Warrior og en række andre store spilserier, siger han.

- Brandet i sig selv er rigtig værdifuldt, og det vil vi gerne sikre overlever og kommer tilbage på det niveau, som det er kendt for.

Ambitionen med købet er ifølge den administrerende direktør at relancere 3D Realms, så det igen bliver et navn, som også den nye generation af computerspillere kommer til at kende.

- Jeg tror rigtig meget på spilbranchen ud fra min historie i Coolshop. Der ligger et stort potentiale gemt i originalt indhold, og det er netop det, som 3D Realms historisk set har været rigtig stærke til, siger Mike Nielsen.

- Det er det, som vi skal have i gang igen.

Mike Nielsen giver udtryk for, "at det generelt bare har givet god mening med købet, da muligheden bød sig."

- Jeg kan ikke afsløre købsprisen, da det i handlens natur er fortroligt, siger han.

- Alle parter har lavet en rigtig god handel, og der er ingen tvivl om, at den især er god, fordi vi supplerer hinanden så godt.

Indtil videre forbliver Apogee Software og 3D Realms i den amerikanske by Dallas i Texas, hvor virksomheden er opstået.

- Men det er ikke til at sige, hvad fremtiden byder, siger Mike Nielsen.

/ritzau/