Danskerne knokler løs i hus og have om sommeren

Sommerferien er over os, men det betyder ikke afslapning for alle.

Mange danskere ser deres snit til at få styr på haven eller færdiggøre de boligprojekter, der ligger brak i hverdagen.

Pludselig er der tid til at gribe penslen og få brugt den spand Pinotex, der står og venter ude i garagen.

Og i takt med, at temperaturen stiger, skyder ukrudtet voldsomt op og truer med at overtage køkkenhaven og blomsterbedene - lugning må der til.

Danskerne er et folkefærd, der godt kan lide at bruge tid og penge på deres have og bolig.

Ferratum har spurgt 5.600 kunder i alderen 21-65 år i 16 europæiske lande om deres forbrug om sommeren.

Undersøgelsen viser, at hele 10 procent af de adspurgte danskere gerne går en tur med kratrydderen eller svinger hammeren, selvom kalenderen viser ferie.

Dermed kommer hus- og haveprojekter ind på en delt femteplads, ved siden af familiebegivenheder, på barometret over, hvad danskerne prioriterer om sommeren.

Ikke så flittige som østeuropæerne
Danskernes glæde og lyst til at gå i haven og pusle om blomsterne eller banke et redskabsskur op er dog intet i sammenligning med befolkningerne i Bulgarien og Letland, der om nogen må siges at have grønne fingre og hænderne ordentligt skruet på.

De tager prisen som de mest have-gale og gør-det-selv-agtige folk ifølge undersøgelsen fra Ferratum.

Hele 21 procent af bulgarerne og 19 procent af letterne bruger gerne tid og penge på deres have og gør det selv i deres sommerbudget.

Denne valgmulighed er den mest populære overhovedet i de to lande og kommer foran valgmuligheder som ferie i hjemlandet og sociale aktiviteter med familie og venner.

Undersøgelsen fra Ferratum viser, at danskerne især er glade for at holde ferie i Danmark, fester og hygge med familie og venner og udlandsrejser.

Læs også: Juli er den farligste måned: Her skal du passe på, når du går i haven

Sammenlignet med resten af Europa er danskerne dog de rene nærigpinde med et forbrug, der svarer til 26,5 procent af deres månedlige husstandsindkomst.

Estere og lettere lander helt i top i forbrugsbarometret og bruger godt 60 procent af deres månedlige husstandsindkomst, når det er sommerferie.

Følg Dagens Forbrug for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip